Tjänster

MINA TJÄNSTER 

HANDBYGGDA HJUL


Jag bygger hjul i alla prisklasser och för alla olika typer av cyklar och cyklister. Mina handbyggda hjul baseras på varje kunds enskilda och specifika önskemål. Är du osäker på vad som skulle vara bäst för dig, din cykel eller din budget så ger jag dig kostnadsfria råd och förslag. 


Garaget är ombyggt till verkstad sedan 2014 vilket gjort det möjligt att utveckla verksamheten för att bygga hjul i lite större skala än tidigare. Utöver de hjul jag bygger själv så utför jag även service och reparationer av hjul från andra tillverkare. Jag lagerhåller många av de komponenter jag använder så som fälgar från DT-Swiss, DUKE, NEWMEN & JPRACING, nav från DT-Swiss, Hope, Chris King, Tune, NEWMEN, Industry Nine, och BITEX samt ekrar från SAPIM.

.

  • Med den kunskap och erfarenhet jag skaffat mig genom åren, tillgång till bra samarbetspartners och ett stort utbud av komponenter i absolut toppklass, gör att jag kan erbjuda dig de bästa förutsättningarna för ditt nästa hjulsköp.

  • Många gånger är utrustningen lika viktig som den fysiska förmågan för att nå sina mål. Ett par riktigt bra hjul  är för en cyklist ofta den enskilt mest betydelsefulla uppgraderingen du kan göra. 

TEKNIK


Jag använder mig av riktställ från P&K Lie för att säkerställa bästa möjliga resultat.

P&K Lie är riktställens Rolls Roys, en svensk-tysk ingenjörskonst som borgar för både precision & kvalitet. Genom att kombinera detta med erfarenhet och en stor del italiensk cykel-passion så bygger jag hjul som mina kunder är nöjda med och jag själv känner mig mycket stolt över.

  • Att bygga och rikta hjul är lite av zen-meditation för en cykelmekaniker. Ett till synes oändligt antal små finjusteringar som till slut resulterar i absolut perfektion ger en en stor tillfredställelse.  • Jag har en idag en stor erfarenhet av att bygga en mängd olika hjultyper med olika material, fälgprofiler och ekermönster. Hör av dig och berätta om just dina önskemål.

KVALITET


Ekerspänningen mäts och registreras för varje enskild eker med en digial tensiometer iGAGING från Wheel Fanatyk. Spänningsmönstret utgör hjulets DNA och lagras i en databas vilket gör det möjligt att både återskapa och förbättra de egenskaper hjulet hade från början. Det är även ett sätt för mig att kvalitetsäkra varje hjul som lämnar min verkstad.

  • Varje hjul som byggts i min verkstad levereras med ett datablad innhehållande information om samtliga specifikationer, ekerspänning och spänningsmönster.

  • Databladet utgör ditt garantibevis och gör det möjligt för mig att återskapa det hjul du en gång köpt av mig efter service eller reparationer. Det gör det också möjligt att förbättra egenskaper som du kanske inte varit helt nöjd med.  

SÅ HÄR GÅR DET TILL

01.


Beställning


Jag samanställer en offert efter dina önskemål och krav med angiven tid för tillverkning och leverans. Därefter beställer jag komponenter om det är något som jag inte har hemma.


02.


Tillverkning


Hjulen sätts sedan i hop i min verkstad. Då hjulbyggande är en bisyssla  och inte mitt huvudsakliga arbete så kan det ta upp till en vecka att bygga ett par hjul.

03.


Kontroll


När hjulet är klart så gör jag en efterkontroll och säkerställer att hjulet håller den förväntade kvalitén och har de egenskaper som vi kommit överens om.


04.


Leverans


Många kunder väljer att själv hämta sin hjul i min verkstad men jag skickar även hjul via Schenker och PostNord.


TENSEGRITY HAR HJUL FÖR ALLA PLÅNBÖCKER OCH ÖNSKEMÅL

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

Följ Tensegrity